Een derde van de doelgroep gebruikt MijnOverheid

Een derde van de doelgroep gebruikt MijnOverheid

by Ziptone
28 april 2020

Uit een onderzoek naar het gebruik van MijnOverheid, de persoonlijke omgeving van burgers voor overheidszaken, blijkt dat ongeveer een derde van de bevolking de online omgeving gebruikt. Van de gebruikers kiest twee derde voor alleen de website, 14 procent gebruikt zowel de website als de MijnOverheid-app.

MijnOverheid is de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vindt het belangrijk dat dit portaal voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die minder digitaal vaardig zijn. Om de dienstverlening te verbeteren is het belangrijk om inzicht te hebben in het gebruik en de gebruikers van MijnOverheid. Daarom deed het CBS samen met Logius tussen februari en april 2019 onderzoek naar het gebruik.

In de gebruikerspopulatie zijn hoogopgeleiden licht oververtegenwoordigd ten opzichte van de laagopgeleiden, net als mannen ten opzichte van vrouwen. Ook is duidelijk dat bepaalde groepen ondervertegenwoordigd zijn: het gaat dan om jongeren van 18 tot 25 jaar en om 75-plussers. Ook mensen met een niet-westerse achtergrond zijn ondervertegenwoordigd.

In het rapport ‘Zicht op gebruik MijnOverheid’ worden behalve conclusies nog geen aanbevelingen gedaan. BZK, Logius en CBS komen wellicht later met adviezen voor aanpassingen of verbeteringen.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top