Dienstverlening aan Antwerpse burgers nog altijd beperkt na hack

Dienstverlening aan Antwerpse burgers nog altijd beperkt na hack

by Ziptone
13 september 2023

antwerpenBegin december vorig jaar werd de stad Antwerpen getroffen door een cyberaanval. Daarbij werd ruim een halve Terabyte aan data buitgemaakt. Nog steeds weet de stad niet precies welke gegevens gestolen zijn, maar ook is de dienstverlening aan burgers negen maanden na de hack nog beperkt. De stad informeert de burgers zelf over alle beperkingen.

 

Zo kan de stad niet voldoen aan de verplichting om burgers inzage te geven in welke data over hen zijn opgeslagen. Ook kunnen voor bepaalde diensten geen online betalingen worden geaccepteerd en zijn er problemen met het online maken van afspraken. Een groot deel van de digitale diensten van de openbare bibliotheken ligt nog steeds plat. Het migratieloket heeft problemen in de verwerking van aanvragen waardoor de doorlooptijd langer is en de gemeentelijke frontoffice vragen niet kan beantwoorden. En tot slot is de verwerking van omgevingsvergunningsaanvragen vertraagd.

Antwerpen zegt geen losgeld te hebben betaald voor de hack. De hackers hebben tot nu toe de gestolen data ook nog niet online aangeboden, aldus AG Connect. (Ziptone/AG Connect)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top