Bereikbaarheid ING beperkt door staking

by Ziptone

Bereikbaarheid ING beperkt door staking

by Ziptone

by Ziptone

Dinsdag 14 maart tussen 10.00 en 12.00 uur zal ING voor klanten mogelijk minder goed bereikbaar en toegankelijk zijn door en staking. Volgens de organiserende vakbonden FNV, CNV en De Unie doen duizenden van de meer dan veertienduizend medewerkers mee aan een actie waarbij het werk wordt onderbroken bij het hoofdkantoor en lokale kantoren. De betrokken werknemers willen dat de bank hen volledig compenseert voor het koopkrachtverlies dat zij leden door de inflatie. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

In september begonnen de onderhandelingen tussen ING en de vakbonden over een nieuw cao. ING biedt (tot dusver) niet meer dan 3 procent loonsverhoging vanaf oktober dit jaar en 4 procent vanaf volgend jaar. Volgens de vakbonden zou dat een netto leiden tot een koopkrachtverlies van ongeveer 15 procent. ING boekte vorig jaar een winst van 3,7 miljard euro.

Tijdens de staking van twee uur op dinsdag volgen de stakende ING-medewerkers een cursus ‘Staken voor beginners’. Een knipoog naar het unieke karakter van de staking: dat gebeurt weinig in de bancaire wereld, aldus de Volkskrant.

ING is ondertussen bezig het klantcontact te digitaliseren, wat het werk vatbaar maakt voor automatisering en zowel offshoring als outsourcing. (Ziptone/Volkskrant)

Ook interessant

Featured, Human Resources
Top