Contactcenter Co-Med failliet verklaard

Contactcenter Co-Med failliet verklaard

by Ziptone
16 april 2024

Co-MedRechtbank Maastricht heeft het contactcenter van huisartsenketen Co-Med failliet verklaard. Het contactcenter, een dochteronderneming, kon worden ingezet door huisartsenpraktijken tijdens piekmomenten. Het faillissement is aangevraagd door oud-medewerkers en een detacheringsbedrijf; beiden kregen al lange tijd niet meer betaald.

 

Gezamenlijk eisen de betrokkenen 300.000 euro. Sommige medewerkers wachten al sinds november op salaris. Een van de schuldeisers is detacheringsbureau CareAbout, dat sinds november doktersassistenten leverde en dat een vordering heeft van meer dan een ton.

Zorgketen Co-Med ligt al langere tijd onder een vergrootglas na klachten van cliënten en een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Volgens Co-Med is het zorggedeelte van het bedrijf, dat de afgelopen jaren dertien huisartspraktijken overnam, financieel gezond. Ook bestonden er al langere tijd klachten over de bereikbaarheid van de praktijken.

De curator gaat verder onderzoeken in hoeverre er geldstromen liepen tussen de failliete callcenter-bv en de zorg-bv van Co-Med. Die zorg-bv is waar alle huisartsenpraktijken onder hangen. Dat bedrijf maakte in 2022 nog 1,2 miljoen winst, laat het laatste jaarverslag zien. Ook is duidelijk dat de callcenter-bv geld geleend had van de zorg-bv. (NOS)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top