Consumentenbond: “Koop niet bij Refurbished.nl”

Consumentenbond: “Koop niet bij Refurbished.nl”

by Ziptone
10 februari 2024

refurbished.nlDe Consumentenbond waarschuwt om niet meer te bestellen bij webwinkel Refurbished.nl. Aanleiding is de aanhoudende stroom klachten over het bedrijf: over niet of niet op tijd leveren van bestellingen, niet of te laat terugbetalen bij retouren of annuleringen en een slecht bereikbare klantenservice.

 

Refurbished.nl heeft tevens geen gehoor gegeven aan een ultimatum dat de Consumentenbond had gesteld vanwege de aanhoudende stroom klachten. De Consumentenbond eiste van het bedrijf dat het de verkoop van producten per direct zou staken totdat alle achterstanden in leveringen en terugbetalingen zouden zijn weggewerkt en de problemen met de bereikbaarheid van de klantenservice zijn opgelost.

In december 2023 had de Consumentenbond Refurbished.nl al aangesproken op het grote aantal klachten. Toen beloofde het bedrijf binnen enkele weken de achterstallige retourbetalingen weg te werken en zijn leveranciers te zullen aanspreken. Ook zou Refurbished.nl een externe klantenservice hebben ingeschakeld, waarmee de problemen met de bereikbaarheid zouden zijn opgelost.

“Vandaag besteld, morgen verzonden”

refurbished.nlVia een advocaat laat Refurbished.nl weten dat het voortaan op de website vermeldt: ‘vandaag besteld, morgen verzonden’. Ook zegt Refurbished.nl dat klanten contactgegevens van leveranciers krijgen als ze de klantenservice bellen. En volgens het bedrijf zou een positieve trend te zien zijn.

De Consumentenbond vindt de maatregelen volstrekt onvoldoende. Uit de klachten blijkt dat Refurbished.nl de belofte van snelle verzending niet waarmaakt. Daarnaast mag het bedrijf niet doorverwijzen naar leveranciers. Het is zélf verantwoordelijk voor een goede afhandeling van de bestellingen en klachten. Tot slot ziet de Consumentenbond geen positieve ontwikkeling in het aantal klachten. De laatste weken neemt het aantal klachten over Refurbished.nl juist toe.

Ook het Vlaamse Testaankoop raadt consumenten daarom eveneens af om nog bij de webwinkel te bestellen. Daarnaast heeft Consumentenprogramma Radar ook meermaals aandacht besteed aan de problemen met Refurbished.nl.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top