Conduent vertrekt uit Suriname

Conduent vertrekt uit Suriname

by Ziptone
14 maart 2018

Conduent heeft zijn Surinaamse vestiging gesloten. Het facilitaire contactcenter heeft zijn 50 procent belang in Telenamic in Suriname verkocht aan Gert Jan Bos, de huidige Managing Director van de organisatie.  Dat laat Robert van Diem, VP Service Delivery Europe Conduent, in een schriftelijke reactie weten.

Telenamic NV, voorheen een 50/50 joint venture tussen Conduent en Telesur NV, houdt zich voornamelijk bezig met het leveren van klantervaringsdiensten aan een groot aantal wereldwijde en lokale bedrijven. “Deze zakelijke beslissing sluit aan bij onze doelstellingen om onze activiteiten te stroomlijnen en maakt deel uit van ons eerder aangekondigde strategische transformatie-initiatief”, aldus Van Diem. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Lagere loonkosten

Betekent het vertrek van Conduent dat de glans van offshorelocatie Suriname af is? Wegen de lagere loonkosten niet op tegen eventuele nadelen? Navraag bij facilitair contactcenter Webhelp bevestigt dit sombere beeld geenszins.
“Webhelp gelooft in de potentie en mogelijkheden van en binnen Suriname”, laat communicatiewoordvoerder Jolanda Vereecken weten. “We ervaren dat we met aandacht, focus en de juiste mensen hele mooie resultaten bereiken voor onze opdrachtgevers. We zien offshoring naar Suriname als een strategisch onderdeel van de gehele waardepropositie van Webhelp in Nederland.”

Ook Teleperformance is geenszins van plan te vertrekken. “We zijn erg blij met onze omnishoring-activiteiten. Dat beslaat offshoring, nearshoring en het werken vanuit huis”, bevestigt Hans Reuver, chief business development officer bij Teleperformance. “Wat offshoring betreft: je moet het kostenvoordeel ten volle weten te benutten. Er valt nog heel veel te winnen op het gebied van kwaliteit in Suriname. Net als in Nederland moet je zorgen dat je de mensen er goed opleidt, goed begeleidt en faciliteert om hun werk goed te kunnen doen. We richten ons vooral op customer care en zijn daarmee anders georganiseerd dan Conduent. Dat heeft een breder portfolio met daarin ook aandacht voor office-, HR- en financiële werkzaamheden.”

Lees ook TELEPERFORMANCE BENELUX START MET DE CARIBBEAN EXPERIENCE

Customer Experience
Top