ChatGPT haalt virtual assistants in, Amazon opent offensief

ChatGPT haalt virtual assistants in, Amazon opent offensief

by Ziptone
26 september 2023

OpenAI heeft een grote update aangekondigd voor ChatGPT, waarbij gesproken interacties en het interactief gebruik van beeld worden toegevoegd. Daarmee haalt ChatGPT de inmiddels klassieke voice assistants zoals Alexa, Siri en Google Assistant in een klap in.

 

De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat gebruikers beelden kunnen aanbieden aan ChatGPT die vervolgens door de chatbot worden gebruikt in probleemanalyse en vervolginteractie. Zo kan ChatGPT bijvoorbeeld aanwijzen welke gereedschappen je moet pakken uit je gereedschapskist om een bepaalde reparatie uit te voeren. De spraakfunctionaliteit maakt het mogelijk om tegen ChatGPT te praten. Verschillende talen worden ondersteund, maar OpenAI adviseert Engels te gebruiken. Alle toepassingen van ChatGPT zijn vervolgens te gebruiken: denk aan verhalen, uitleg, recepten, tips en concrete informatie.

Deze nieuwe functies zullen worden uitgerold naar abonnees van de Plus- en Enterprise-plannen van ChatGPT in de komende twee weken. De spraakoptie komt in eerste instantie alleen beschikbaar voor de iOS en Android versie van ChatGPT.

Amazon slaat terug met investering van 4 miljard

De aankondiging komt vrijwel gelijktijdig met het nieuws dat Amazon bekend maakt vier miljard dollar te investeren in Anthropic, een AI-startup gevestigd in San Francisco, Californië. Anthropic verwierf eerder bekendheid met de lancering van chatbot Claude, waarvan inmiddels versie 2 is gelanceerd. Met de  investering krijgt Amazon een minderheidsbelang in Anthropic en de mogelijkheid om klanten van Amazon Web Services mogelijkheden te bieden op het vlak van generatieve AI.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top