Change investeert in AI-bedrijf Magpie

Change investeert in AI-bedrijf Magpie

by Ziptone
4 oktober 2023

changeChange B.V. heeft een substantieel belang verworven in Magpie B.V., een bedrijf in oprichting dat het proces van kwaliteitsborging (QA) in klantenserviceteams automatiseert en verbetert door de kennisgaten van medewerkers te identificeren.

 

Reden voor de investering is het potentieel van generatieve AI voor de klantenservice-industrie om de sector met honderdduizenden medewerkers te transformeren naar een meer klantgerichte en minder arbeidsintensieve branche.

In de samenwerking zal Magpie haar technologische kennis van AI en haar capaciteit voor productontwikkeling inbrengen, terwijl Change haar unieke veranderconcept, consultancydiensten en branchekennis zal bijdragen. Beide bedrijven zijn begonnen met de ontwikkeling van producten op het gebied van interactie analyse, kennismanagement en kwaliteitsbewaking, waarbij ze gebruikmaken van generatieve AI om de industrie te vernieuwen, aldus het persbericht.

Nu experimenteren

Change benadrukt in de persverklaring dat Change B.V. en Magpie B.V. de afgelopen maanden veel tijd en middelen hebben geïnvesteerd in het begrijpen van de impact op de industrie. “Met behulp van workshops, demonstraties en input van experts uit de sector, hebben we ons voorbereid op de aanstaande verandering. Drie belangrijke inzichten zijn naar voren gekomen: 1. Iedereen erkent dat er aanzienlijke veranderingen zullen plaatsvinden in de klantenservice, maar bijna niemand heeft nog een concreet idee over hoe deze vorm moeten krijgen. 2. Het is van cruciaal belang om nu te experimenteren en te onderzoeken om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen. En 3. Beginnen op kleine schaal op de plaatsen waar de grootste inefficiënties in de markt zich voordoen, biedt de grootste kans op succes. Magpie is nog in oprichting en bouwt voort op Hemisphere van oprichter Thomas Schijf.

Magpie en Change zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal leiden tot een versnelling van de veranderingscapaciteit in de markt, wat zal resulteren in betere ervaringen voor zowel klanten als medewerkers. (Change)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top