Banenverlies bij De Bijenkorf

Banenverlies bij De Bijenkorf

by Ziptone
6 februari 2023

Warenhuis De Bijenkorf gaat de komende maanden de webshops in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Wallonië en Monaco uitfaseren. Het bedrijf gaat zich beperken tot online verkoop in alleen de Nederlandse taal in Nederland en het Nederlandstalige deel van België. Reden voor de ingreep zijn de stijgende kosten, aldus ceo Giovanni Colauto. Alle medewerkers zijn deze week geïnformeerd.

“Helaas gaat deze afbouw gepaard met het verlies van een aantal functies in Nederland,” aldus een woordvoerder van De Bijenkorf in reactie op vragen van Ziptone. Om welke en hoeveel medewerkers het gaat, wil het bedrijf niet zeggen, wel wil het bedrijf zoveel mogelijk medewerkers herplaatsen binnen de organisatie.

De Bijenkorf begon met de buitenlandplannen in 2019 met de opening van een Duitstalige webshop; een jaar later werd de Franstalige webshop geopend. De Bijenkorf leed afgelopen boekjaar een verlies van ruim 45 miljoen euro op een omzet van bijna 450 miljoen euro. Eerder werden al customerservice-activiteiten teruggehaald na outsourcing.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top