ACM stelt extra voorwaarden aan energieleverancier HEM

ACM stelt extra voorwaarden aan energieleverancier HEM

by Ziptone
27 december 2023

Allround Hollandse Energie B.V. (handelend onder de naam Hollandse Energie Maatschappij, ofwel HEM) moet de financiën en administratie van het bedrijf snel op orde brengen en consumenten die nog geld tegoed hebben van hun eind- of jaarafrekening snel uitbetalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt hiervoor extra voorwaarden op in de vergunningen van HEM.

 

De ACM controleert of leveranciers op een betrouwbare manier energie kunnen leveren en of bedrijven voldoen aan de organisatorische, financiële en technische kwaliteiten. De ACM heeft onderzoek gedaan naar HEM en heeft onder meer geconstateerd dat het bedrijf in ongeveer 60% van de gevallen te laat was met het terugbetalen van consumenten die nog geld tegoed hebben van hun eind- of jaarafrekening. Vanwege vergelijkbare risico’s voor de gehele sector heeft de ACM in oktober 2022 het toezicht op energieleveranciers aangescherpt.

Als HEM niet aan de aanvullende voorschriften van de ACM voldoet, kan de ACM de leveringsvergunningen intrekken. HEM heeft overigens bezwaar aangetekend gemaakt tegen het besluit van de ACM om aanvullende vergunningvoorschriften op te leggen, maar heeft al wel eerste stappen gezet in de uitvoering van de voorschriften aldus de toezichthouder. (ACM)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top