Meta verkoopt CMR-platform Kustomer weer

Meta verkoopt CMR-platform Kustomer weer

by Ziptone
22 mei 2023

kustomerNa eerdere berichten dit voorjaar heeft Meta inderdaad Kustomer verkocht, korte tijd nadat Meta de CRM-leverancier voor 1 miljard dollar overnam. Kustomer gaat voor een kwart van dat bedrag naar drie investeerders: Battery Ventures, Boldstart Ventures en Redpoint Ventures.

Het besluit om snel weer te verkopen heeft te maken met het zoveel mogelijk beperken van de verliezen, omdat Meta besloten heeft zich te focussen op de uitbouw van WhatsApp als platform.

Daarnaast zou Meta werken aan een concurrent voor Twitter, die wellicht in juni 2023 al gelanceerd wordt via Instagram. Via het nieuwe platform, dat gekoppeld wordt aan Instagram, kun je berichten met maximaal 500 tekens delen, inclusief links, foto’s en video’s. Door de koppeling met Instagram weet het systeem al wie je volgt en reeds geblokkeerd hebt. Het nieuwe platform zou al maanden getest worden binnen een besloten groep bekende mensen, aldus BNR.

Analisten wijzen er op dat aan de achterkant van zo’n platformmodel Kustomer een uitstekende rol had kunnen vervullen voor de bedrijven die zaken zouden willen gaan doen op WhatsApp. Volgens Meta wordt in het kader van dat investeringsplan gewerkt aan het efficiënter maken van de organisatiestructuur en het schrappen van projecten die niet presteren of minder cruciaal zijn.

Andere analisten wijzen op het feit dat CRM en Meta slecht samengaan vanwege de discutabele reputatie van Meta als het gaat om het respecteren van de privacy van zijn gebruikers. Het bedrijf ligt in verschillende landen onder vuur, heeft rechtszaken lopen of moet boetes betalen. (Meta, CXToday, BNR)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top