Meta stoot CRM-bedrijf Kustomer weer af

Meta stoot CRM-bedrijf Kustomer weer af

by Ziptone
20 maart 2023

Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook en WhatsApp, zou plannen hebben om CRM-bedrijf Kustomer, in februari 2022 gekocht voor 1 miljard dollar, weer van de hand te doen. Meta startte de aankoop al in 2020, maar had veel tijd nodig om de deal goedgekeurd te krijgen.

De aankoop had vermoedelijk te maken met de strategie om WhatsApp en Facebook Messenger te veranderen in een platform waar e-commerce-spelers rechtstreeks zaken kunnen doen met consumenten: het model van bijvoorbeeld WeChat. Bij dat soort activiteiten zou er een belangrijke rol voor een CRM-aanbieder zijn weggelegd. Meta heeft nu via The Wall Street Journal bekend gemaakt te willen focussen op de meest kansrijke business messaging modellen inclusief het monetariseren van WhatsApp, en het CRM-gedeelte over te laten aan derden.

Verwacht wordt dat Meta flink zal moeten inleveren bij de verkoop van Kustomer; een andere optie is dat het bedrijf wordt verzelfstandigd en naar de beurs gaat. Kustomer bedient onder andere klanten als Abercromby & Fitch en Ring.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top