WhatsApp, YouTube en Instagram grootste stijgers

WhatsApp, YouTube en Instagram grootste stijgers

by Ziptone
28 januari 2019

Van alle social-mediakanalen die in Nederland in gebruik zijn, vertonen WhatsApp, YouTube en Instagram groei. Het vertrouwen in Facebook daalt verder, met name onder gebruikers onder 40 jaar. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019 van Newcom Research, het grootste trendonderzoek naar het gebruik van social media in Nederland.

Facebook als concern blijft stabiel. Facebook heeft nog altijd meer dan 10 miljoen gebruikers in Nederland. Instagram zit ongeveer op de helft daarvan. Met name onder de 40 jaar haakt men af van Facebook.

 

social mediagebruik in NL

 

 

 

Het vertrouwen in social media was al beperkt, maar is in het afgelopen jaar gedaald onder alle leeftijdsgroepen. Een derde van de afhakers zegt ook daadwerkelijk zijn of haar account op bij Facebook of Twitter.

Daling gebruik Facebook

 

 

Het is de negende keer dat Newcom het gebruik van social media in Nederland onderzoekt. Dit keer onder 7.012 deelnemers. Gezien de plannen om Facebook te integreren met WhatsApp, Messenger en Instagram, zal het landschap volgend jaar  waarschijnlijk en ander gezicht vertonen. Naar verwachting zal Hieronder een overzicht van de meest gebruikte social media in Nederland.

 

social media in NL

 

 

 

 

Technologie
Top