VNG in zee met Atos voor meer dan 250 gemeenten

VNG in zee met Atos voor meer dan 250 gemeenten

by Ziptone
24 september 2019

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat in zee met Atos voor de implementatie van GT Connect bij meer dan 250 gemeenten. Het programma Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) heeft als doel voor gemeenten telecom- en IT-diensten van de beste kwaliteit en tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren. De VNG heeft de raamovereenkomst voor de aanbesteding van overheidscommunicatie in GT Connect in april 2019 gegund aan Atos. In de afgelopen maanden heeft de VNG de functionaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe omgeving uitgebreid getoetst door middel van een Proof of Delivery (PoD). Deze is in augustus succesvol afgerond, waarmee de overeenkomst nu definitief is.

Atos levert onder meer een online platform dat gemeenten, teams en individuen in staat moet stellen effectief en efficiënt samen te werken, ongeacht de locatie en het tijdstip. Ook biedt Atos een geïntegreerd omnichannel Klant Contact Centrum.

In de PoD is onder meer gerealiseerd dat het Klant Contact Centrum onderdeel wordt van een collaboratie-platform dat met alle lagen van de gemeente verbonden is. Hiermee moet bereikt worden dat zaken sneller worden afgehandeld. De medewerker die bijvoorbeeld een telefoontje van een burger aanneemt, kan deze direct doorverwijzen naar de ambtenaar die de desbetreffende vergunning of aanvraag in behandeling heeft. Hierdoor kan hij direct de status controleren en dit terugkoppelen aan de beller. Zo verloopt de dienstverlening aan burgers en bedrijven veel sneller en efficiënter.

Ook krijgt de medewerker van het Klant Contact Centrum in één oogopslag volledig inzicht in het dossier van de beller, bijvoorbeeld wanneer en via welke kanalen deze eerste contact met de gemeente over een casus heeft gehad en wat de precieze status van de casus is. Uiteindelijk worden 250 gemeenten aangesloten op GT Connect. (Telecompaper)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top