Teleperformance koopt voor half miljard eigen aandelen terug

Teleperformance koopt voor half miljard eigen aandelen terug

by Ziptone
3 augustus 2023

Teleperformance heeft gisteren bekend gemaakt te beginnen met een aandeleninkoopprogramma voor een bedrag van maximaal 500 miljoen euro. Het programma is gepland van 3 augustus 2023 tot 31 december 2024.

 

Volgens het persbericht van het bedrijf is de mogelijkheid ontstaan door “aanzienlijke kasstroomgeneratie” van TP. Door ingekochte aandelen te annuleren wordt ook gedeeltelijk gecompenseerd voor de verwatering die het gevolg zou zijn van de voltooiing van de overname van Majorel. TP verwacht die af te ronden in het vierde kwartaal van dit jaar. TP benadrukt dat het inkoopprogramma geen afbreuk doet aan het vermogen om andere aantrekkelijke acquisitiemogelijkheden na te streven. Ook kan het programma kan op elk moment worden opgeschort of aangepast, afhankelijk van de dan geldende omstandigheden en andere mogelijkheden die de groep heeft, aldus het bericht.

Beloning voor aandeelhouders

Bedrijven die overgaan tot het inkopen van aandelen, belonen hiermee hun aandeelhouders. Met de inkoop van eigen aandelen gaat de jaarlijkse winstuitkering per aandeel omhoog, omdat het aantal uitstaande aandelen vermindert en de winst dus over minder aandeelhouders hoeft te worden verdeeld. Dit soort transacties is gebruikelijk als er minder belang wordt gehecht aan andere mogelijke bestemmingen voor de bedrijfswinst: denk aan het afbetalen van schulden, het doen van investeringen of het doen van overnames. In veel gevallen leidt een inkoopprogramma tot een koerssprong op de beurs. (TP/Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top