Startup maakt videobellen persoonlijker met oogcontact

Startup maakt videobellen persoonlijker met oogcontact

by Ziptone
13 april 2022

De Delftse startup EyeContact lanceert vandaag een nieuw product: de EyeContact Portable. Het maakt levensecht oogcontact mogelijk tijdens videobellen waardoor online gesprekken persoonlijker worden. De EyeContact Portable biedt mensen de mogelijkheid om vanuit huis, vanaf hun eigen laptop, professionele online gesprekken persoonlijker te maken.

De EyeContact Portable is een webcam, geïntegreerd in een zwarte plaat met speciale glasplaat, die op iedere laptop te plaatsen is. Als de gebruiker in de ogen kijkt van zijn gesprekspartner, kijkt hij vanzelf recht in de camera en maakt hij oogcontact tijdens videobellen. EyeContact monitoren kunnen met elke software (zoals Zoom en Teams e.d.) gebruikt worden.

Door de toename van thuiswerken neemt het aantal professionele online gesprekken toe. Online contact via programma’s als Zoom en Teams wordt vaak als onpersoonlijk ervaren. De startup voegt oogcontact toe aan videobellen als oplossing voor dit probleem. Tijdens de eerste pilotplaatsingen geven deelnemers aan dat ze een grotere interactie voelen en dat het videobellen minder vermoeiend is met oogcontact.

De ontwikkeling van de EyeContact beeldbel monitor komt voort uit de behoefte van medewerkers van zorgorganisaties en banken om een professioneler online gesprek te kunnen voeren. Beide type organisaties hechten groot belang aan kwalitatief goede en zo persoonlijk mogelijke online interactie met hun cliënten of klanten. De EyeContact monitor voorziet in deze behoefte. Inmiddels werken al diverse zorgorganisaties, banken en andere professionals met het videobel monitor van EyeContact.

EyeContact is in 2018 opgericht door Boudewijn van Sambeek en Kamiel Zijderveld.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top