Sitel Group neemt Sykes Enterprises over

Sitel Group neemt Sykes Enterprises over

by Ziptone
22 juni 2021

Facilitair dienstverlener Sitel heeft bekendgemaakt dat het een overname-overeenkomst heeft gesloten met Sykes Enterprises, eveneens een facilitair contactcenter. Een onderdeel van de Sitel Group koopt alle aandelen van Sykes voor een overnamebedrag van 2,2 miljard dollar, aldus een verklaring van Sitel zelf.

Sitel Group is wereldwijd actief op het vlak van customer experience en bedient meer dan 400 klanten. Het bedrijf heeft ook twee vestigingen in Nederland (Almelo en Best bij Eindhoven). De overname van Sykes, dat ook een kleine vestiging in Amsterdam heeft, vergroot de groeikansen voor het bedrijf en de toepassingsmogelijkheden voor EXP+, het Enterprise Experience Platform van Sitel Group. Door de overname krijgt de gecombineerde organisatie een omvang van 155.000 medewerkers met vestigingen in 39 landen die met 50 verschillende talen werken. De totale omzet wordt naar verwachting meer dan 4 miljard dollar.

De overname moet nog worden goedgekeurd, Sitel verwacht dit proces in de tweede helft van dit jaar te kunnen afronden. Sykes, tot nu toe genoteerd aan de Nasdaq, zal van de beurs gehaald worden.

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top