“Belangstelling voor combinatie automatisering en offshoring neemt alleen maar toe”

by Ziptone

“Belangstelling voor combinatie automatisering en offshoring neemt alleen maar toe”

by Ziptone

by Ziptone

Norbert van Liemt (ceo Teleperformance Benelux en Suriname) reist mee als lid van een bedrijvendelegatie met minister-president Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher naar Suriname. De reis, die loopt van 12 tot en met 14 september, staat in het teken van culturele, maatschappelijke en economische samenwerking en uitwisseling. “De belangstelling voor de combinatie automatisering en offshoring neemt alleen maar toe.”

 

offshoringTeleperformance is sinds 2014 aanwezig in Suriname. Het bedrijf is kleinschalig begonnen met zo’n 100 medewerkers en heeft de eerste jaren veel kennis en ervaring opgedaan. In 2018 is het besluit genomen om structureel uit te breiden en verder te investeren met als voorlopig einddoel 2000 medewerkers in 2025. In juli 2022 was de omvang van de offshoring activiteiten al gegroeid naar 500 medewerkers en is een tweede vestiging geopend.
Van Liemt over het groeitempo en de ambities: “Begin 2023 wordt naar verwachting de derde vestiging geopend en aan het eind van volgend jaar hopen we te zijn gegroeid richting de 1.500 medewerkers. Inmiddels zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor een vierde vestiging. We hebben de wind in de rug en doen het goed. Met de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt en de stijging van het minimumloon per 1 januari – en dus hogere tarieven – neemt de belangstelling voor de combinatie automatisering en offshoring alleen maar toe.”

Ook ‘global brands ‘ kijken naar Suriname

Suriname heeft een beroepsbevolking van ruwweg 150.000 personen waarvan een groot deel in Paramaribo woont. Met straks 2.000 medewerkers in het vakgebied klantcontact drukt TP een belangrijk stempel op de arbeidsmarkt. “Met de banen en scholing die we intern bieden, kunnen Surinamers zich verder ontwikkelen, ook binnen onze organisatie. Daarnaast zijn we ook in Suriname gecertificeerd door Great Place to Work, een onafhankelijk instituut dat wereldwijd onderzoek doet naar goed werkgeverschap. Wij vinden de aandacht voor onze collega’s ontzettend belangrijk, de certificering toont aan dat we de juiste ontwikkeling maken hierin.”

Het bedrijf ziet niet alleen de belangstelling van Nederlandse uitbesteders toenemen. Ook ‘global brands’ die op andere locaties van TP werken met meertalige teams, zijn voor de Nederlandse taal op zoek naar extra capaciteit. “De arbeidsmarkt in Nederland is lastig, maar in andere Europese landen waar we multilingual sites hebben – Portugal, Griekenland, Turkije – speelt de krapte ook een rol. Dus straks zullen ook internationale opdrachtgevers door ons bediend worden vanuit Suriname.”

Zichtbaarheid vergroten

offshoring“We hebben de afgelopen periode geïnvesteerd in onze relaties met de Surinaamse regering en de Nederlandse ambassade. Zo hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de publieke gezondheidszorg-hulplijn (BOG-hulplijn, equivalent van de GGD) tijdens de coronapandemie. Dat heeft bijgedragen aan onze zichtbaarheid als grote werkgever bij de Surinaamse overheid. En het heeft ongetwijfeld meegeholpen om uitgenodigd te worden om premier Rutte en minister Schreinemacher te vergezellen,” aldus Van Liemt.

CCO Christian Pijnenborgh voegt toe: “Deze missie helpt om Suriname als locatie voor dienstverlening verder op de kaart te zetten.”

Tweedaags bezoek

Tijdens het tweedaagse bezoek zal de minister-president onder meer een gesprek hebben met Surinaamse jongeren over onder meer hun ambities, toekomstplannen en visie op maatschappelijke ontwikkelingen. Ook nemen minister-president Rutte en minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) onder andere deel aan een werklunch met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven. Later die dag zal minister Schreinemacher deelnemen aan een Business Dialogue met bedrijven over zakendoen in Suriname. Naast de verschillende Nederlandse bedrijven reist ook VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen mee. (Ziptone/Erik Bouwer)

Ook interessant

  • senture

    De deal sluit aan op de strategie van Teleperformance die gericht is op verticalisatie. Bij Senture werken meer dan 4.500…

  • 8x8

    De overname moet 8x8 helpen om een SaaS-speler te worden met een omzet van 1 miljard euro.

  • puzzel

    De Noorse aanbieder van CCaaS-oplossingen Puzzel heeft bekendgemaakt het Zweedse Vergic te willen overnemen. Vergic levert technologie waarmee bedrijven hun…

Featured, Human Resources
Top