Royal Mail beperkt openingstijden klantenservicepunten

Royal Mail beperkt openingstijden klantenservicepunten

by Ziptone
12 juli 2023

Het Britse postbedrijf Royal Mail heeft met ingang van afgelopen maandag de openingstijden beperkt van de helft van haar 1.200 klantenservicepunten. Dat zijn de plekken waar klanten pakketten kunnen afgeven of post kunnen ophalen die niet thuisbezorgd kon worden. 

Waar de punten voorheen op werkdagen tot 14.00 uur geopend waren, worden de openingstijden bij de helft van de punten beperkt tot 8.00 en 10.00 uur ’s ochtends op werkdagen en zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur. Sommige zullen ook op donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur open zijn.

E-commerce in de knel

Critici waarschuwen dat de beperkingen met name gevolgen hebben voor werkende mensen en dat herbezorgde artikelen niet altijd op tijd aankomen. Ze waarschuwen dat het ook gevolgen kan hebben voor bedrijven die afhankelijk zijn van deze servicepunten om bestellingen de volgende dag te kunnen laten bezorgen bij klanten. Volgens Royal Mail neemt het aantal oplossingen en dienstverleners rondom pakketaflevering toe, denk aan Parcel Collect en Safeplace. Daarnaast heeft het bedrijf automatische herbezorging van pakketten op de volgende werkdag geïntroduceerd voor klanten die niet thuis zijn wanneer postbodes de pakketten de eerste keer proberen te bezorgen. Meer dan 99% van de pakketten wordt nu met succes afgeleverd bij de eerste of tweede bezorgpoging, aldus Royal Mail. (The Guardian)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top