Overheid.nl wordt de website met alle officiële overheidsinformatie

Overheid.nl wordt de website met alle officiële overheidsinformatie

by Ziptone
27 september 2023

generatieve aiBurgers hebben behoefte aan 1 online ingang voor contact met de overheid. Zo krijgt een inwoner of ondernemer eenvoudig hulp of antwoord op een vraag. Die ingang wordt Overheid.nl. Op de website komt naast de huidige inhoud, zoals officiële publicaties en registers van overheidsorganisaties en -diensten, ook alle informatie over dienstverlening van de overheid te staan.

Demissionair staatssecretaris Van Huffelen wil graag begin 2024 een eerste versie van de vernieuwde site Overheid.nl opleveren. Het programma om dit te bewerkstelligen heet Landelijke Informatievoorziening (LIV) en stond eerder bekend als 1Overheid. De realisatie van deze website met alle informatie over dienstverlening van de overheid, is veelomvattend. Het raakt alle publieke dienstverleners en uitvoerders. Ook heeft een vernieuwd Overheid.nl met informatie over alle publieke dienstverlening een directe relatie met MijnOverheid en andere overheidsbrede portalen: NederlandWereldwijd.nl, Ondernemersplein.nl en Rijksoverheid.nl.

Verschillende overheidsorganisaties gaan meedenken over wat er nodig is om de vernieuwde website Overheid.nl tot een een succes te maken. Daarvoor is leiderschap, ervaring en kennis van alle betrokkenen nodig, aldus het bericht op DigitaleOverheid.nl. Zodat bijvoorbeeld content op verschillende plaatsen kan worden gepubliceerd en het eigenaarschap duidelijk is belegd. Er een herkenbare homepage is die in de behoeften van bezoekers voorziet, en ervaringsdata en feedback leidend zijn voor de ontwikkeling en optimalisatie van overheid.nl. Medewerkers van overheidsorganisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van hun eigen publieke website kunnen meedenken. Doel is om met de opbrengsten de strategie te versterken voor de verdere ontwikkeling van een vernieuwd Overheid.nl.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top