Ondernemingskamer: extern bestuur neemt regie over bij Centric

Ondernemingskamer: extern bestuur neemt regie over bij Centric

by Ziptone
4 november 2022

Op 3 november heeft de Ondernemingskamer uitspraak gedaan naar aanleiding van een verzoekschrift van het OM om in te grijpen bij IT-bedrijf Centric. De Ondernemingskamer heeft een aantal onmiddellijke voorzieningen getroffen. Zo is CEO Sanderink per direct geschrapt als lid van het bestuur en er zijn twee tijdelijke bestuurders toegevoegd: een uitvoerend bestuurder met volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid en een niet-uitvoerend bestuurder, tevens voorzitter van de raad van bestuur, met doorslaggevende stem. Beiden zullen op een later moment door de Ondernemingskamer worden benoemd/bekend gemaakt.

Centric heeft een rol bij vitale IT-diensten bij verschillende overheden met een groot maatschappelijk belang, aldus de rechter. Een groot deel van de Nederlandse gemeenten neemt verschillende diensten (zowel software als beheer voor backofficesystemen) af van het bedrijf. CEO Sanderink is daarbij niet in staat om privé- en zakelijke belangen te scheiden, wat tot grote onrust bij klanten en binnen het bedrijf leidt.

In een officiële reactie geeft Centric aan dat de continuïteit van de dienstverlening niet in het geding is. “De organisatie bestaat uit meerdere divisies met ieder een eigen profit & loss-verantwoordelijkheid en zelfstandig opererende directies. Dankzij deze structuur zijn onze medewerkers in staat om onze klanten onder alle omstandigheden goed te blijven ondersteunen bij hun digitale transformatie,” aldus een bericht op de website van Centric.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top