Nationale AI-cursus voor minimaal 170.000 Nederlanders

Nationale AI-cursus voor minimaal 170.000 Nederlanders

by Ziptone
3 januari 2019

Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van Artificial Intelligence nog in de kinderschoenen. Door de hele samenleving te betrekken kan AI een technologie worden van en voor ons allemaal. Meer informatie over de kansen én uitdagingen van AI biedt de Nationale AI-cursus. Initiatiefnemers AI for Good, Elephant Road en het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), hopen dat minimaal 1 procent van alle Nederlanders aan deze informatieve, gratis online cursus deelneemt.

“Kunstmatige intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van het dagelijks leven”, stelt mede-initiatiefnemer en oprichter van TEDxAmsterdam Jim Stolze. “Van (bijna) zelfrijdende auto’s tot en met de newsfeed van Facebook. Alles wat we voorheen van een stekker hebben voorzien, kan op den duur een zelflerend systeem worden.”

Eenheidsworst

Hoe werkt het onder de motorkap? Wie is ervoor verantwoordelijk? Hoe voorkom je dat algoritmen bijdragen aan het vergroten van de ongelijkheid, of juist het creëren van eenheidsworst? Want voor velen is AI ook synoniem aan de angst om het verlies van privacy en controle, zoals TNO Insights optekende. De online basiscursus biedt antwoord op deze cruciale vragen.

Topexperts

De Nationale AI-cursus omvat acht tracks en neemt zo’n vier tot vijf uur in beslag. Deelnemers die alle tracks hebben voltooid, ontvangen een certificaat. De cursus is gebaseerd op een vergelijkbaar initiatief in Finland, aangevuld met bijdragen van Nederlandse topexperts, waaronder Pim Haselager (Donders institutie voor brein cognitie en gedrag), jurist Roel Schutgens en AI-specialist Tom Heskes.

 

Lees ook AI ZET QUALITY MONITORING IN VERSNELLING

 

 

Technologie
Top