MIT: “ChatGPT maakt mensen productiever”

MIT: “ChatGPT maakt mensen productiever”

by Ziptone
19 juli 2023

Het toonaangevende MIT (Massachusetts Institute of Technology) heeft onderzoek gedaan naar de productiviteitswinst die gebruikers van ChatGPT kunnen realiseren.

 

MIT-onderzoekers lieten in een experiment 453 langdurig opgeleide medewerkers in bedrijven uit verscheidene sectoren verschillende korte teksten schrijven, van een persbericht tot een e-mailbericht met een gevoelige boodschap. Bij de tweede ronde werd de helft van de deelnemers gevraagd ChatGPT te gebruiken. Deze groep bleek naderhand gemiddeld 11 minuten sneller klaar te zijn met de opgelegde taken. De resultaten werden gepubliceerd in Science.

Niet alleen waren de ChatGPT-gebruikers in het experiment van MIT sneller klaar, hun teksten waren ook beter dan de teksten die ze in de eerste ronde zelf hadden gemaakt. Daarnaast bleek dat de deelnemers die met ChatGPT hadden gewerkt, zich productiever voldoende. De onderzoekers concluderen uit de resultaten van hun experiment dat generatieve AI mensen kan ondersteunen, maar ook ongelijkheid tussen medewerkers kan elimineren. (Science)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top