Microsoft wil opnieuw investeren in OpenAI

Microsoft wil opnieuw investeren in OpenAI

by Ziptone
10 januari 2023

Microsoft wil voor de tweede keer investeren in OpenAI, het bedrijf achter onder meer chatbot ChatGPT. Dat meldt persbureau Bloomberg. Volgens ingewijden zou Microsoft tot 10 miljard dollar willen steken in OpenAI.

Microsoft ziet kansen voor de inzet van ChatGPT voor het automatisch aanvullen van woorden en zinnen in Word en in Powerpoint en mailprogramma Outlook, waar de oplossing dan vooral een zoekfunctie zou hebben.

Eerder deze maand werd al geanticipeerd op een beurswaarde van 29 miljard dollar. OpenAI, opgericht door onder andere Elon Musk en Sam Altman, kreeg al eerder een injectie van 1 miljard van Microsoft. Microsoft heeft ook plannen om ChatGPT te integreren in zoekmachine Bing.

De gratis testversie die OpenAI eind november lanceerde en volop in de aandacht staat, heeft ook tot veel kritische vragen geleid. Zo zijn er twijfels over de betrouwbaarheid van de output. OpenAI-ceo Sam Altman noemde het in december ‘een vergissing om voor iets belangrijks op ChatGPT te vertrouwen’. (Bloomberg)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top