Microsoft komt met nieuwe spraakstijlen voor text-to-speech

Microsoft komt met nieuwe spraakstijlen voor text-to-speech

by Ziptone
13 april 2020

Microsoft heeft nieuwe spraakstijlen aangekondigd die bedrijven kunnen inzetten voor specifieke tekst-to-speech-toepassingen. De spraakstijlen zijn onderdeel van Azure Cognitive Services, een suite van oplossingen voor onder andere spraak, besluitvorming, zicht en taal.

Met de nieuwe spraakstijlen komen synthetische stemmen beschikbaar die op maat zijn ontwikkeld voor toepassingen in klantenservice, nieuwsuitzendingen en digitale assistenten.

Onderdeel van de vernieuwing is ook dat stemmen aangepast zijn aan specifieke emoties. Hierbij zijn intonaties, spraakpatronen en de juiste klemtoonpatronen van echte menselijke stemmen geïmiteerd, waardoor de stem als geheel zeer natuurlijk en expressief klinkt. Zo heeft Microsoft een empathische, meelevende stem ontwikkeld die wezenlijk verschilt van een neutrale stem, en een stem die euforisch klinkt.

De stem voor de klantenservice is speciaal gecreëerd voor ontwikkelaars die apps voor klantenservice maken. De stem heeft een ‘vriendelijke en boeiende toon’. De spraakstijl van de digitale assistent is vooral geschikt voor het doorgeven van praktische zaken zoals een weersvoorspelling of navigatie-instructies. De stemmen zijn voorlopig alleen in de grote talen beschikbaar. (Microsoft)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top