Michiel Buitelaar nieuwe CEO van CX Company

Michiel Buitelaar nieuwe CEO van CX Company

by Ziptone
8 september 2017

8 september 2017 – Michiel Buitelaar is per 1 september aangesteld als CEO van CX Company. Dirk Jan Dokman (mede-oprichter) vervult vanaf die datum de positie van Chief Commercial Officer. CX Company doorloopt een verandering van product- naar platformbedrijf, in een wereld waarin virtuele assistenten, chatbots en machine learning opmars maken. Het heeft daarbij de ambitie om een grote Europese speler te worden. Te beginnen met Engeland en Frankrijk, zo bericht Emerce.

Mede-oprichter Jaap van Gent, en tot voor kort de Chief Commercial Officer, stapt uit het dagelijks bestuur. Hij neemt zitting in de Raad van Commissarissen en blijft aandeelhouder in CX Company. Jeroen Brouwers (mede-oprichter) blijft Chief Technology Officer. De oprichters zijn tot de conclusie gekomen dat ‘aanvullende competenties’ in het leiderschap de ontwikkeling van het bedrijf ten goede komen. De nieuwe directeur Michiel Buitelaar bekleedde in het verleden functies bij grote organisaties, waaronder Orange, KPN, Sanoma en Endemol.

Sinds de verkoop van de socialmedia-activiteiten vorig jaar hebben Dokman en zijn team geïnvesteerd in sales en marketing.  In de afgelopen vier maanden tekende het bedrijf contracten met tien nieuwe klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor binnenkort naar de Alexanderpolder verhuist, bedient in totaal veertig klanten met zijn technologie voor Q&A’s op websites, bijvoorbeeld van KPN, T-Mobile, Essent, Coolblue en KLM.

Human Resources, Nieuwe functie
Top