Liever snelle technologie dan een gratis lunch of pingpongtafels

Liever snelle technologie dan een gratis lunch of pingpongtafels

by Erik Bouwer
1 augustus 2016

Millennials1 augustus 2016 – Als een werkgever technologie biedt die niet aansluit op de wensen van Millennials, is de kans groot dat deze Millennials hun job opzeggen. Sterker nog, Millennials hechten meer aan hoogwaardige IT dan aan een goede kantine of mogelijkheden voor het spelen van tafelvoetbal of tafeltennis. Dat komt naar voren in een wereldwijd onderzoek onder 4.000 medewerkers in tien landen. Waarschuwing vooraf: het onderzoek is uitgevoerd door Dell en Intel.

Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat hun huidige werkplek niet ‘smart’ genoeg is. 42 procent van de Millennials uit de onderzoeksgroep geeft daarbij aan dat ze bereid zijn hun baan op te geven als de technologie waarmee ze moeten werken niet aan hun standaarden voldoet. Meer dan de helft van de ondervraagde verwacht binnen nu en vijf jaar te werken in een smart office; meer dan 80 procent van de ondervraagde Millennials stelt dat de technologievoorzieningen meespelen bij het uitkiezen van een nieuwe baan. De helft van de medewerkers en drie vijfde van de Millennials is er van overtuigd dat face to face conversaties in de nabije toekomst overbodig worden door nieuwe technologie.

De realiteit is nu echter dat de helft van de ondervraagden stelt dat slechte technologie verantwoordelijk is voor de grootste tijdsverspilling: administratief werk en trage of onhandige software scoren beiden 19 procent, trage hardware komt in 17 procent van de gevallen nog voor. Een op de drie medewerkers zegt dat ze thuis over betere hard- en software beschikken dan op het werk.

Voor wie de cijfertjes nog eens wil bestuderen: http://www.dell.com/workforcestudy

Geen categorie
Top