KPN stopt met ISDN2-diensten

KPN stopt met ISDN2-diensten

by Ziptone
2 september 2019

Met ingang van vandaag begint KPN met het afsluiten van ISDN2-lijnen. De lijnen worden vervangen door dataverbindingen. Het concept Integrated services digital network werd in de jaren 90 geïntroduceerd. KPN kondigde in 2017 al aan om in september 2019 te stoppen met ISDN-diensten. Volgens KPN zijn er nog enkele tienduizenden bedrijven die gebruik maken van ISDN. Ook zijn veel alarmsystemen nog op ISDN aangesloten. Bedrijven die onbereikbaar zijn geworden, kunnen contact opnemen met KPN, aldus Marieke Snoep, directeur zakelijke markt van KPN.

ISDN is populair geworden bij consumenten omdat de verbinding een telefoon- en een datalijn combineerde. Op het hoogtepunt hadden meer dan 1,5 miljoen consumenten een aansluiting, hoofdzakelijk ISDN2.

Veel contactcenters hebben gebruik gemaakt van grotere ISDN-bundels of gebruiken deze nog steeds. Voor ISDN15/20/30 geldt dat KPN deze dienstverlening vooralsnog continueert en tenminste tot 1 januari 2021 blijft ondersteunen. Organisaties met deze bundels kunnen voor die tijd overstappen op VoIP-telefonie met een cloudgebaseerde telefooncentrale en ADC-omgeving. Bestaande telefooncentrales kunnen ook worden aangesloten op SIP-trunks, waarmee naast spraak over het internet ook data en video kan worden verstuurd.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top