Contactcenter-medewerker vraagt om meer waardering

Contactcenter-medewerker vraagt om meer waardering

by Ziptone
13 mei 2020

Onvoldoende vrijheid en een te laag uurloon zorgt bij veel medewerkers voor minder werkplezier bij klantenservicemedewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau Olympia.

Olympia deed onder 1.000 flexwerkers in de klantenservice onderzoek naar hun ervaring met werken in de branche. Daaruit blijkt dat bijna de helft tevreden is over het werk dat ze doen. Van alle medewerkers geeft 56 procent aan dat ze het werk zinvol vinden. Ruim 40 procent vindt ook dat het werk van grote maatschappelijke waarde is. Bijna de helft van de respondenten geeft echter ook aan dat ze onvoldoende worden gewaardeerd.

Volgens Gaia Giero, manager zakelijke dienstverlening bij Olympia, hebben veel mensen een verkeerd beeld van het vak. ”Ze zien het als een startersbaantje en denken aan die telefoontjes rond etenstijd en de platte verkoop. Maar dat mag volgens de wet niet meer, en negen van de tien keer helpen klantcontactmedewerkers de mensen die ze aan de telefoon hebben in plaats van dat het gaat om iets verkopen.”

Medewerkers moeten klanten strikt binnen een bepaalde tijd geholpen hebben en ervaren hierdoor weinig autonomie. Het draait in de centra vaak om een snelle afhandeltijd en lage kosten, zegt Giero tegen het AD: “Medewerkers worden minder gestuurd op hoe ze de klanten te woord te staan en meer op snelheid.” De prestaties van werknemers krijgen ook vaak een score op basis van omzet, afhandeltijden en hoeveel wachtenden er nog zijn, aldus Giero. (Algemeen Dagblad)

UPDATE Lees ook de column waarin dieper wordt ingegaan op het onderzoek van Olympia.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top