Freshworks haalt opnieuw miljoenen op

Freshworks haalt opnieuw miljoenen op

by Ziptone
14 november 2019

Softwareproducent Freshworks heeft bij een nieuwe investeringsronde 150 miljoen dollar opgehaald, onder meer via CapitalG, een investeringsfonds van Alfabet (het moederbedrijf van Google). Freshworks heeft nu 400 miljoen dollar in kas en wordt inmiddels gewaardeerd op 3,5 miljard dollar.

Het bedrijf is oorspronkelijk gestart in 2010 in Chennai, India en heeft een cloud native oplossing ontwikkeld voor het managen van klantcontact, tickets en collaboration. Tot 2017 was de naam Freshdesk, maar in dat jaar werden functionaliteiten op het gebied van chat, sales, contactcenterroutering, HR en IT service management toegevoegd. Ook bevat Freshworks AI-aangedreven functies zoals bots, predictive inzichten en het automatiseren van repetitieve taken voor customer service-, sales- en marketingteams. Het platform van Freshworks leert van interacties en voorziet medewerkers van suggesties.

Met het extra kapitaal aan boord wil Freshworks investeren in zowel internationale expansie als in een geïntegreerd SaaS-platform. Hiervoor wordt samengewerkt met R&D-teams in Chennai, Bangalore, Hyderabad (India) en San Mateo (Californië). Bij Freshworks werken nu ruim 2.000 mensen. (Klantcontact.nl)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top