eIDAS-verordening goedgekeurd, e-wallet in aantocht

eIDAS-verordening goedgekeurd, e-wallet in aantocht

by Ziptone
28 maart 2024

walletDe Raad van de Europese Unie heeft de herziening van de eIDAS-verordening formeel goedgekeurd. Dit betekent dat er nu een Europees raamwerk is, waarbinnen nationaal erkende ID-wallets (ook wel e-wallets genoemd) binnen Europa kunnen worden gebruikt.

 

Burgers kunnen straks gratis een erkende ID-wallet gebruiken als zij dit willen. Een ID-wallet kan onder meer gebruikt worden voor veilige online identificatie bij overheden en bedrijven. Daarnaast kun je met de ID-wallet makkelijk een elektronische handtekening zetten op digitale documenten. Ook kun je in de ID-wallet persoonlijke documenten zoals je rijbewijs of diploma’s veilig opslaan om later te gebruiken. 

De eIDAS-verordening zal naar verwachting in werking treden vanaf eind april 2024. Alle burgers en ondernemers in Europa die dat willen, kunnen straks digitaal zakendoen met een ID-wallet. De exacte datum waarop dat mogelijk wordt, hangt af van de uitwerking van de technische details die de komende periode op Europees niveau worden vastgesteld.

Ook in Nederland worden verschillende e-wallets ontwikkeld.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top