DDMA publiceert whitepaper over inzet van conversational AI binnen klantcontact

DDMA publiceert whitepaper over inzet van conversational AI binnen klantcontact

by Ziptone
4 september 2023

‘We moeten iets met conversational AI’, is een kreet die je weleens lukraak door de gangen van contactcenters hoort galmen. Het implementeren van Conversational AI om klantcontact te automatiseren is echter een precaire zaak. Welke stappen moet je doorlopen? Hoe kies je de juiste tooling? Hoe zorg je dat alles juridisch geborgd is? Om organisaties hierbij te helpen publiceert de DDMA Commissie Conversational AI vandaag het whitepaper: Hoe pas je Conversational AI toe binnen je contactcenter?

In het whitepaper wordt ingegaan op verschillende zaken. Er wordt aandacht besteed aan een stappenplan inclusief de benodigde expertise per stap; het vaststellen van doelen; het keuzeproces van passende technologie; juridische overwegingen; achtergronden over hoe Conversational AI werkt; een aantal use cases.

Marike van de Klomp, voorzitter van de DDMA Commissie Conversational AI: “De mogelijkheden van conversational AI zijn eindeloos. En die zijn met de opkomst van Large Language Models nog groter geworden. Dankzij Conversational AI zijn wij in staat op basis van data, het advies aan klanten persoonlijker te maken, en kunnen we tijd besparen voor klant en medewerker op repetitieve en handmatige taken.” (DDMA)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top