Coronamelder-app 100.000 keer gedownload in 24 uur

Coronamelder-app 100.000 keer gedownload in 24 uur

by Ziptone
18 augustus 2020

De CoronaMelder-app is binnen 24 uur ruim 100.000 keer geïnstalleerd. Dat meldt Digitaleoverheid.nl. Niet duidelijk is hoeveel gebruikers de app na installatie ook hebben laten staan of hebben verwijderd.
Hoewel de overheid aangeeft dat het gebruik van de app anoniem is, roept de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het kabinet op om de app niet in gebruik te nemen.

De AP vindt dat er eerst afspraken moeten worden gemaakt met Google en Apple over de software die zij leveren voor de inzet van de app. Ook moet er een wet komen om de inzet van de corona-app goed te regelen.

Daarnaast moet duidelijk worden dat de servers die de app gebruikt veilig te zijn. Volgens de AP is de app zelf goed in orde, maar gaat het met name om de afhankelijkheid van andere technische onderdelen zoals servers waar data over de gezondheid van mensen belanden.

Ook is de relevante wetgeving nog niet toereikend. Zo is niet vastgelegd dat mensen volledig zelfstandig mogen bepalen of ze de app willen gebruiken en is evenmin geregeld dat de aan- of afwezigheid van de app op je telefoon niet tot uitsluiting mag leiden door partijen als horecabedrijven, werkgevers of zorginstellingen.

Aanvulling 19 augustus 2020: uit aangepaste cijfers blijkt dat de eerste 24 uur 431.000 downloads vanuit de app stores van Google en Apple hebben plaatsgevonden.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top