Britten missen deadline voor belastingaangifte door sluiting hulplijn

Britten missen deadline voor belastingaangifte door sluiting hulplijn

by Ziptone
1 februari 2024

HMRCBritten dreigen massaal de deadline voor hun belastingaangifte te missen. Normaal gesproken doen 12 miljoen Britten zelf online aangifte met ondersteuning van een hulplijn. De Britse belastingdienst HMRC heeft echter de hulplijn sinds 11 december vrijwel volledig gesloten en behandelt alleen nog urgente contacten. Reden hiervoor is dat het personeel nodig is om achterstanden weg te werken.

 

Vlak voor de sluiting en het bekendmaken daarvan liep de wachttijd op tot 22 minuten. Na sluiting raakte de webchatdienst van HMRC overbelast. De Britse belastingdienst beweert dat in de meeste gevallen de gestelde vragen kunnen wachten tot na de drukke periode of op een andere manier kunnen worden opgelost. Bovendien verwijst de dienst de bellers door naar de online omgeving, waar de zelfaangifte begeleid wordt door een systeem. Die begeleiding is niet optimaal waardoor gebruikers snel in verdwalen in een veelheid aan irrelevante informatie.

HMRC heeft aangekondigd dat de hulplijn vanaf1 februari weer beter bereikbaar moet zijn. Burgers die hun deadline missen, kunnen een boete opgelegd krijgen van 100 pond. Het is niet de eerste keer dat de Britse fiscus de hulplijnen sluit met achterstanden als argument. (Accountingweb, Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top