Alexa geïntegreerd in Amazon shopping app

Alexa geïntegreerd in Amazon shopping app

by Erik Bouwer
20 maart 2017

spraakgestuurde assistent Alexa20 maart 2017 – Amazon.com, de grootste e-retailer van de VS, heeft de virtuele spraakgestuurde assistent Alexa geïntegreerd in de iOS-shopping app. Alexa is onderdeel van Amazon Echo, een apparaat waarmee consumenten via hun stem informatie van het internet kunnen halen. Alexa heeft op dit moment meer dan 5.000 skills. Ze kan moppen tappen, bestellingen (zoals een pizza) plaatsen of een taxi voor je bestellen bij Uber. Het ontwikkelplatform van Alexa staat open voor derden, die nieuwe diensten kunnen aanbieden na goedkeuring door Amazon.

Het introduceren van spraakgestuurd shoppen is onderdeel van de ‘wapenwedloop’ tussen spraakassistenten zoals Siri en Cortana. Deze assistenten zullen steeds beter functioneren en het is belangrijk om nu een voorsprong op te bouwen met early adopters. In de VS heeft 57 procent van de consumenten die online shoppen, de Amazon app op de smartphone staan. Voor meer dan de helft van de Amerikanen is Amazon het vertrekpunt als ze online gaan shoppen.

Het toevoegen van Alexa aan de app van Amazon laat deze consumenten kennismaken met Alexa zonder dat ze de Echo hardware in huis hoeven te halen. Het gebruik van slimme tools zoals Alexa of de Amazon Dash Button staat nog in de kinderschoenen. Slecht 1 procent van de Amerikaanse consumenten zegt deze diensten te gebruiken. (Bron: www.digitalcommerce360.com)

Technologie
Top