Sitel en Sutherland: punt achter geschil over bedrijfsspionage

Sitel en Sutherland: punt achter geschil over bedrijfsspionage

by Ziptone
24 februari 2023

De rechtszaak die Sutherland had aangespannen tegen Sitel over een vermeend geval van bedrijfsspionage, is na een lange strijd van de baan. De betrokken partijen kwamen overeen om de zaak te seponeren, enkele maanden voordat een geplande zitting in Texas zou plaatsvinden. Na een jaar van papierwerk en rechtszittingen zouden beide partijen op 23 april van dit jaar voor de rechter verschijnen. De proceskosten worden in rekening gebracht bij de partij die de zaak heeft gestart: Sutherland. Bronnen geven aan dat er geschikt is.

Sutherland spande de rechtszaak medio 2021 aan. Volgens Sutherland coördineerde voormalig sales executive Ratul Sengupta van Sutherland met Mike Small – toenmalig CEO van Sitel’s activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika – om vertrouwelijke bedrijfsinformatie van Sutherland te verkrijgen. De acties van Small en Sengupta zouden ernstige financiële impact hebben gehad op de activiteiten van Sutherland en stelden Sitel in staat aanzienlijke voordelen te behalen.

De rechtszaak stelt dat de vermeende gestolen bedrijfsinformatie Sitel een voordeel opleverde bij het meedingen naar minstens één contract met een grote klant. Noch in de klacht, noch in het antwoord van de verdediging wordt de klant bij naam genoemd, maar in de wandelgangen zingt de naam van telecomgigant T-Mobile rond, een van de grootste klanten van Sutherland.

De rechtszaak kwam op een cruciaal moment voor Sitel. Het bedrijf bevindt zich midden in een expansiefase die ertoe zou kunnen leiden dat het de op één na grootste aanbieder van spraakgebaseerde CX-diensten wordt, na Teleperformance. Sitel realiseerde in 2021 een omzet van 4,3 miljard dollar, er werken 160.000 mensen en het bedrijf is actief in 40 landen met 160 vestigingen. Het bedrijf bedient merken zoals Airbnb, Michelin, Renault en VINCI. Vorig jaar nog stond Sitel op het punt het Luxemburgse Majorel over te nemen, waarna Majorel zich terugtrok. (NearshoreAmericas)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top