Sitel in conflict met concurrent over diefstal bedrijfsinformatie

Sitel in conflict met concurrent over diefstal bedrijfsinformatie

by Ziptone
27 september 2022

Facilitair contactcenter Sitel en Sutherland Global Services verkeren in een slepend juridisch conflict over mogelijke diefstal van bedrijfsinformatie. Sutherland Global Services beschuldigt concurrent Sitel van spionage en diefstal van bedrijfsinformatie waardoor het bedrijf een enorm omzetverlies zou hebben geleden, oplopend tot honderden miljoenen dollars.

Inzet: klant T-Mobile

Sutherland beweert dat Sitel “samenspant met voormalige werknemers van Sutherland om de bedrijfsgeheimen van Sutherland te stelen en oneigenlijk te gebruiken”, waardoor Sitel een voordeel zou hebben verkregen bij het meedingen naar ten minste één contract met een niet nader genoemde grote klant. Volgens Nearshore Americas, dat uitvoerig over de zaak bericht, zou het waarschijnlijk gaan om de klant T-Mobile, waarmee Sitel onlangs een deal heeft gesloten. Sutherland was, naast Teleperformance, een van de belangrijkste BPO-partners van T-Mobile.

Sitel wil graag hard groeien

De volgende stap in de escalatie is een rechtszaak, gepland op 23 april 2023 in Austin, Texas. De rechtszaak komt op een lastig moment. Sitel, dat in 2015 werd overgenomen door de Franse onderneming Acticall, een van de grotere CX/BPO-dienstverleners in Frankrijk, is druk bezig uit te breiden. Acticall is grotendeels in handen van de Franse familie Mulliez, die oprichter is van of meerderheidsbelangen heeft in een grote groep succesvolle ondernemingen waaronder Auchan en Decathlon. Onderdeel van de ambitieuze groeiplannen van Sitel is de overname van het Amerikaanse Sykes (voor 2,2 miljard dollar, in 2021) en een overnamepoging van Majorel die onlangs afketste.

Volgens Nearshore Americas is de kans reëel dat beide partijen voor aanvang van de zitting van 23 april 2023 tot een schikking komen. (Nearshore Americas/Ziptone)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top