Pegasystems introduceert Enterprise Low-Code Factory

Pegasystems introduceert Enterprise Low-Code Factory

by Ziptone
1 juli 2019

Pegasystems kondigt de lancering van Enterprise Low-Code Factory aan, een gecentraliseerd dashboard waarmee elke medewerker snel en eenvoudig bedrijfssoftware kan bouwen conform organisatiestandaarden. Hiermee kunnen organisaties een eigen community van ontwikkelaars creëren en uitbouwen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de software, consistentie of wet- en regelgeving. De oplossing werd onlangs gepresenteerd tijdens PegaWorld 2019 in Las Vegas.

Low-code ontwikkeling, waarbij weinig tot geen ervaring met coderen nodig is, is flink gegroeid door de enorme vraag naar software(oplossingen) Een lastig aspect van low-code ontwikkeling is dat de makers ervan onbewust IT-gerelateerde problemen kunnen veroorzaken. Denk aan beveiligingsproblemen, hiaten in software-updates, onnodige duplicatie van werk en het in de hand werken van organisatorische silo’s. Ondanks dat het implementeren van een low-code strategie duurzaam is, kan het voor grote organisaties moeilijk zijn om low-code ontwikkeling effectief uit te bouwen als er geen ‘vangnet’ is om chaos op IT-gebied te voorkomen.

Met Pega Enterprise Low-Code Factory kunnen organisaties low-code inzetten om hun digitale transformatieproces te versnellen. Hiermee is het mogelijk om binnen de organisatie medewerkers zelf de app te laten bouwen die ze nodig hebben, met de zekerheid dat deze apps kwalitatief en consistent zijn ontwikkeld. Voordelen zijn een nauwe samenwerking tussen organisatie en IT, snellere time-to-value en lagere ontwikkelkosten. Gebruikers kunnen ongeacht hun ervaring op basis van voorgedefinieerde templates apps bouwen en deze implementeren, updaten en wijzigen wanneer nodig.

De oplossing biedt kwaliteit en compliance. Makers klikken op de knop ‘Request to Build’ om een eenvoudige businesscase te genereren voor het aangewezen beheerteam. Dit team beheert alle opties met betrekking tot de app, zoals de goedkeuring over het vrijgeven van een app, het toevoegen van specifieke kenmerken aan een app, het bepalen of een app al ‘organisatieklaar’ is, wie de gebruikers van de app zijn en wie wijzigingen erin kan aanbrengen.

Iedereen binnen een zakelijke omgeving – marketing, sales, service en operationeel – kan met deze Pega-oplossing leren hoe je een app kunt bouwen en kan hierbij een beroep doen op ondersteunende diensten, zoals cursussen vanuit Pega Academy, videohandleidingen, informatiedocumenten en artikelen van andere gebruikers.

Enterprise Low-Code Factory is onderdeel van Pega Infinity, het digitale transformatie platform van Pegasystems en is naar verwachting eind Q3 2019 commercieel beschikbaar.

Technologie
Top