Leidende positie ChatGPT van OpenAI niet meer vanzelfsprekend

Leidende positie ChatGPT van OpenAI niet meer vanzelfsprekend

by Ziptone
28 maart 2024

Claude 3In toenemende mate krijgt OpenAI te maken met concurrenten van betekenis. Op Chatbot Arena, waar gebruikers de capaciteiten van verschillende LLM’s kunnen vergelijken, staat Claude 3 van Anthropic momenteel op een hogere positie dan GPT-4. Chatbot Arena is gebaseerd op bevindingen van eindgebruikers, waarbij onder meer wordt gekeken naar de antwoorden van verschillende LLM’s op dezelfde prompt of vraag.

 

Tussen voorjaar 2023 en 26 maart 2024 stond GPT-4 bovenaan. De nieuwste versie van Anthropic (Claude 3 Opus) kwam in maart 2023 uit. Het succes van Anthropic, dat tot voor kort een onafhankelijke uitdager was met een ‘grondwet voor chatbots’, wordt verder ondersteund met investeringen van 2,55 miljard euro vanuit Amazon. In september vorig jaar nam het bedrijf al een belang van 1,25 miljard dollar.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Chatbot Arena – leaderboard

 

OpenAI werkt ondertussen aan de opvolger van ChatGPT-4, die mogelijk later dit jaar uitkomt. De verschuivende posities op Chatbot Arena zijn momentopnamen, maar chatbotleveranciers hebben straks mogelijk wat uit te leggen aan hun klanten als zij voor één bepaald LLM kiezen. (Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top