Improvers overgenomen door Essent

Improvers overgenomen door Essent

by Ziptone
11 januari 2018

Energiebedrijf Essent heeft salesorganisatie Improvers overgenomen. Improvers blijft een zelfstandig bedrijf binnen de Essent groep en blijft samenwerken met andere adverteerders dan Essent. Michel Scheidt verruilt zijn functie van directeur en bestuurder van Improvers voor adviseur en begeleider van innovaties. De nieuwe directeur is Tom Verzellenberg, die al meer dan een jaar de dagelijkse leiding over het bedrijf voert.

De overname is het resultaat van diverse gesprekken tussen beide partijen over uitbreiding en verduurzaming van de samenwerking. Michel Scheidt hierover: “De energiemarkt gaat de komende jaren enorm veranderen en mede door ons succes zijn er inmiddels diverse platformen voor zelfstandige verkoopprofessionals. Dit biedt voor ons beiden zowel uitdagingen als ook enorme kansen richting de toekomst.”

Investeringen

”Wij hebben diverse samenwerkingsmogelijkheden onderzocht, waaronder het aangaan van een lang contract en een gedeeltelijke overname. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een volledige overname, omdat dit onze belangen het meest gelijktrekt en Improvers het best in staat stelt om in de toekomst de investeringen te doen die nodig zijn om de markt te blijven domineren, zoals wij dit de afgelopen jaren hebben gedaan.”

In de laatste week van 2017 hebben wij de deal met Essent rondgemaakt en is alles getekend. Tijdens een event op 30 december zijn het team, de partners en alle andere adverteerders die actief zijn op het platform ingelicht. Het snelgroeiende Improvers mocht vorige maand de FD Gazelle (#25 snelst groeiend bedrijf van Nederland in de afgelopen 5 jaar) in ontvangst nemen.

fusie/overname, Human Resources
Top