FLX en Soleo Groep richten samen joint venture op

FLX en Soleo Groep richten samen joint venture op

by Ziptone
17 juni 2019

FLX en de Soleo Groep bundelen hun krachten in een nieuwe joint venture, FLX Solutions B.V. FLX Solutions richt zich op de inzet van robotic process automation en chatbots, met name in klantcontactprocessen. FLX Solutions heeft de Soleo Groep en het Arnhemse FLX, opgericht in 2014, als aandeelhouders.

FLX Solutions biedt oplossingen op het gebied van Robotic Process Automation en Chatbots en past dit toe met Artificial Intelligence. Volgens Michael Heijtenis, directeur FLX Solutions, kunnen mens en machine uitstekend samenwerken. Saaie, repeterende werkzaamheden kunnen veelal uitgevoerd worden door een softwarerobot; contactcentermedewerkers kunnen zich meer richten op ingewikkelde vraagstukken en ‘quality time’ met de klant.

Volgens Jac Vermeer, directeur Soleo Groep, maken  technologische oplossingen het mogelijk klantcontact nog efficiënter en effectiever af te handelen en de eigen medewerkers vrij te maken voor het bieden van gepersonaliseerde oplossingen. “Voor Soleo betekent dit de volgende stap in onze groeistrategie. In onze visie om een totaaloplossing op het gebied van klantcontact in de gehele customer journey te bieden aan onze klanten, passen de diensten van FLX in het portfolio van de Soleo Groep,” aldus Vermeer.

Het is de tweede grote verandering die Soleo Groep binnen een week tijd bekendmaakt. Vorige week maakte het klantcontactbedrijf bekend dat Fresh Call Teleservice werd overgenomen. Eerder, in maart 2018, werd al BSG Contact overgenomen.

fusie/overname, Technologie
Top