Bedrijven blijven worstelen met beveiliging cloudgegevens

Bedrijven blijven worstelen met beveiliging cloudgegevens

by Erik Bouwer
29 juli 2016

28 juli 2016 – Ondanks het toenemende belang van de cloud voor de bedrijfsvoering, nemen organisaties onvoldoende governance- en beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens in de cloud te beschermen. Dit blijkt uit het Global Cloud Data Security-onderzoek van Gemalto, waaraan ongeveer 3.500 respondenten deelnamen. 

Uit het onderzoek blijkt tevens dat IT-afdelingen geen grip hebben op de helft van alle clouddiensten en bedrijfsgegevens die in de cloud worden opgeslagen. Daarnaast versleutelen bedrijven slechts een derde van alle gevoelige data die zij in cloudapplicaties opslaan. Ook zegt meer dan de helft van alle bedrijven geen proactieve aanpak te hanteren om te waarborgen dat zij handelen in overeenstemming met de privacy- en beveiligingsregelgeving voor data in cloudomgevingen.

73 procent van de respondenten geeft aan dat clouddiensten en -platforms belangrijk zijn voor hun bedrijfsvoering. Volgens 81 procent zal het belang hiervan de komende twee jaar nog verder toenemen. Zo geeft 36 procent van de respondenten aan in alle bedrijfsbehoeften op het gebied van IT en dataverwerking voorzien te worden met clouddiensten. Ze verwachten dat dit percentage in de komende twee jaar zal toenemen tot 45 procent.
Ondanks het toenemende belang van cloud, geeft 54 procent van de respondenten aan dat hun organisatie geen proactieve aanpak hanteert voor beveiliging en compliance met regelgeving voor privacy- en databescherming in de cloud. Dit staat haaks op het gegeven dat 65 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie het belangrijk vindt om gevoelige en vertrouwelijke informatie in de cloud te beschermen. 56 procent was het bovendien oneens met de stelling dat hun organisatie voorzichtig omgaat met het delen van gevoelige informatie in de cloud met externe partijen, zoals partners, aannemers en leveranciers. Bekijk het onderzoek.

Geen categorie
Top