Apple doet opnieuw overname in spraaktechnologie

Apple doet opnieuw overname in spraaktechnologie

by Ziptone
6 april 2020

Apple heeft opnieuw een bedrijf overgenomen dat actief is op het gebied van spraaktechnologie en kunstmatige intelligentie. Het gaat om Voysis, een Ierse startup die bezig is met de ontwikkeling van digitale voice assistants. Voysis richt zich op het verbeteren van ‘embedded’ shopping assistenten die aangestuurd worden via spraakopdrachten zoals “ik zoek een televisie van minder dan 1000 euro”.

De technologie die Voysis gebruikt is weer gebaseerd op Wavenets, een AI-gebaseerde methode die het genereren van natuurlijke taal moet verbeteren. Deze spraaktechnologie is in 2016 ontwikkeld door het team van Google DeepMind.

Voysis stelt dat hun spraaktechnologie-oplossing maar weinig geheugen nodig heeft, waardoor het lokaal kan draaien (op een smartphone, binnen een app) zonder dat er een dataverbinding met achterliggen systemen nodig is. Vermoed wordt dat Apple de spraaktechnologie van Voysis wil gebruiken om Siri verder te verbeteren. Eerder nam Apple al vergelijkbare bedrijven over zoals Turi, Xnor.ai en Laserlike. (Bloomberg)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top