Tony Bates volgt Paul Segre op als CEO van Genesys

Tony Bates volgt Paul Segre op als CEO van Genesys

by Ziptone
8 mei 2019

Genesys stelt per direct Tony Bates aan als nieuwe CEO. Dat maakt Genesys bekend middels een persbericht. Bates volgt Paul Segre op, die voorzitter van de Raad van Bestuur wordt bij Genesys. Zijn voorganger Tom Eggemeier wordt partner bij Permira, één van de private equity investeerders in Genesys.

“In mijn 12 jaar als CEO heb ik het voorrecht gehad om met het beste team te werken. We hebben meerdere malen de markt op zijn kop gezet, recentelijk nog met onze innovaties in cloud en artificial intelligence (AI), en sloten 2018 af met $1,5 miljard omzet – onze beste jaar ooit,” zegt Segre. “Dit hoogtepunt is een mooi moment om over te stappen naar de rol van voorzitter en onze nieuwe CEO, Tony Bates, welkom te heten nu er zoveel kansen liggen voor Genesys.”

Tony Bates heeft tientallen jaren succesvolle ervaring in het leiden van B2B en B2C bedrijven in tijden van transitie en snelle groei, aldus de aankondiging. Bates was onder meer actief voor de Service Provider business van Cisco waar hij medeverantwoordelijk was voor de groei van de Enterprise en Commercial divisie naar meer dan $20 miljard jaaromzet.

Bates was ook CEO van Skype, dat onder zijn leiding groeide naar wereldwijd 170 miljard aangesloten gebruikers. Na de overname van Skype door Microsoft werd Bates eerst president voor unified communications en daarna vice president business development en developers. Naast zijn rol bij Genesys blijft Bates ook lid van de raad van bestuur bij VMWare en eBay.

Nieuwe functie
Top