Politie Turnhout pakt verdachten van helpdesk- en bankkaartfraude op

Politie Turnhout pakt verdachten van helpdesk- en bankkaartfraude op

by Ziptone
5 december 2023

De lokale recherche van politiezone Turnhout heeft vier personen ingerekend die verdacht worden van oplichterij. Het gaat om drie meerderjarigen en een minderjarige die slachtoffers maakten over heel Vlaanderen via helpdesk- en bankpasfraude. De buit zou oplopen tot honderdduizenden euro’s.

 

Het zou gaan om de kopstukken van een oplichtersbende die actief was in heel Vlaanderen, aldus VRT. Bij huiszoekingen in twee appartementen in Antwerpen rolde de politie ook een geïmproviseerd callcenter op. Daarbij werden onder meer zeven computers, 15 smartphones en een vuurwapen in beslag genomen.

De bendeleden deden zich voor als bankmedewerker om nietsvermoedende slachtoffers te laten geloven dat er verdachte transacties waren gebeurd met hun bankrekening. Daarna kregen de slachtoffers bezoek van een valse bankmedewerker, die de bankpas meenam op geld op te nemen. Daarnaast slaagden de verdachten er bij andere slachtoffers in om Anydesk op de computer te installeren, waarmee de computer van de slachtoffers kon worden overgenomen. (VRT)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top