Overname van GoExcellent door Webhelp afgerond

Overname van GoExcellent door Webhelp afgerond

by Erik Bouwer
2 september 2016

webhelp nordic2 september 2016 – Webhelp heeft de overname van GoExcellent bevestigd. GoExcellent is een van de grootste bedrijven in haar segment in Scandinavië en gaat verder onder de naam Webhelp Nordic. Met Webhelp Nordic groeit de toonaangevende wereldwijde business process outsourcer (BPO) en specialist in customer experiences met negen contact centers en 1.700 medewerkers verdeeld over Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken. Daarnaast verstevigt Webhelp hiermee haar positie door de enorme expertise op het gebied van technologie, media en telecomsector van GoExcellent.

De Scandinavische firma kende de afgelopen jaren onder leiding van CEO Terje Andreassen een sterke groei, en behaalde in 2015 een omzet van $90 miljoen. Webhelp neemt het huidige team over zodat de expertise, contacten en lokale kennis zijn geborgd en de kansen voor verdere ontwikkeling in de Scandinavische regio en in heel Europa kunnen worden gemaximaliseerd.

Terje Andreassen, CEO van Webhelp Nordic: “Dit is een bijzondere dag voor mij en het hele team. We zijn trots en verheugd op onze nieuwe naam Webhelp Nordic, en zijn erg enthousiast over wat dit betekent voor onze toekomst en de mogelijkheden in onze regio. Ondersteund door de innovatieve kracht van Webhelp, zal de positie van Webhelp Nordic in Scandinavië verder versterken.”

De overname past in de strategie van de groep om actief in te zetten op geografische expansie. Met deze acquisitie kan Webhelp haar klanten in vier nieuwe talen customer experiences bieden. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door de steun van de nieuwe grootaandeelhouder van Webhelp, investeringsfonds KKR. De verwachte omzet voor 2016 wordt geschat op 1 miljard USD.

fusie/overname
Top