Klantenservicemedewerker Southwest Airlines: fraude met vouchers

Klantenservicemedewerker Southwest Airlines: fraude met vouchers

by Ziptone
8 juni 2023

Een voormalige klantenservicemedewerker van Southwest Airlines is aangeklaagd en beschuldigd van fraude omdat hij reisvouchers ter waarde van bijna 1,9 miljoen dollar zou hebben gemaakt en verkocht. Dat bericht Associated Press.

Federale aanklagers zeiden dinsdag dat DaJuan Martin werkte op het Midway vliegveld van Chicago toen hij de vouchers invulde met valse namen en ze vervolgens verkocht aan anderen, waaronder een medeverdachte, Ned Brooks, voor minder dan de nominale waarde.

In een aanklacht die maandag werd ingediend, werd Martin beschuldigd van 12 aanklachten wegens fraude. Brooks werd beschuldigd van vier aanklachten van fraude. Op elke aanklacht staat maximaal 20 jaar gevangenisstraf.

Martin werkte tussen november 2018 en juni 2022 voor Southwest. Als klantenservicemedewerker had hij de bevoegdheid om de vouchers uit te geven aan klanten die serviceproblemen ondervonden. Brooks en anderen stuurden Martin sms-berichten als ze vouchers wilden, volgens de aanklacht.

De aanklagers willen de verbeurdverklaring van bijna 1,9 miljoen dollar van Martin, 732.000 dollar van Brooks, bijna 27.000 dollar in contanten en een Land Rover uit 2021. (AP)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top