ChatGPT5 wordt opnieuw grote stap vooruit, zegt OpenAI CEO Sam Altman

ChatGPT5 wordt opnieuw grote stap vooruit, zegt OpenAI CEO Sam Altman

by Ziptone
19 januari 2024

ChatGPT ProfessionalOpenAI’s volgende grote model “zal in staat zijn om veel, veel meer te doen” dan de bestaande modellen kunnen. Dat heeft OpenAI CEO Sam Altman gezegd tijdens een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite Axios in Davos eerder deze week.

 

De volgende versie van ChatGPT zal vermoedelijk ChatGPT5 gaan heten en zal gepersonaliseerde output gaan leveren, deels gebaseerd op waarden en voorkeuren van gebruikers en mogelijk op het land waar ze wonen. Dat blijkt uit het interview dat Altman eerder deze week gaf.

Daarnaast zal in komende versies met name kenniswerk een extra impuls krijgen. Of zoals Altman voorziet: “binnenkort kan je misschien gewoon zeggen ‘wat zijn mijn belangrijkste e-mails van vandaag’,” en AI vat ze dan samen.

Ongemakkelijke beslissingen

Volgens Altman zal de evolutie en verspreiding van OpenAI’s technologie ook “ongemakkelijke” beslissingen vereisen. Hij verwijst daarbij onder andere naar de keuzes die ChatGPT maakt op basis van het land van de gebruiker. De culturele waarden die binnen een land bestaan, worden uiteraard niet door iedereen in dat land gedeeld.

Lees het volledige interview

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top