Ontwikkeling vacaturevolume in klantenservice en contact centers

by Ziptone

Ontwikkeling vacaturevolume in klantenservice en contact centers

by Ziptone

by Ziptone

Eens per kwartaal (althans, dat is wat ik had beloofd…) geef ik op dit weblog een inzicht in de ontwikkeling van het volume aan klantenservice vacatures (los van administratieve vacatures). Hierbij wordt gekeken naar de volgende functies/beroepen:

  • medewerker callcenter
  • medewerker klantenservice
  • manager callcenter
  • hoofd/supervisor klantenservice

Het komt overigens goed uit dat ik mij niet helemaal aan mijn kwartaalfrequentie heb weten te houden, want de ontwikkeling van het vacaturevolume sinds eind september van vorig jaar is zonder meer spectaculair te noemen:

Marc Drees

 

Vacaturevolume klantenservice & contact centers, oktober 2008 – januari 2013. Bron: Jobfeed

De grijze lijn in de grafiek is het volume aan nieuwe vacatures per maand, de rode (trend)lijn is het rekenkundig gemiddeld aantal vacatures per maand op basis van 12 aaneengesloten maanden. Dit zorgt ervoor dat eventuele seizoensinvloeden (zoveel mogelijk) worden geëlimineerd.

En sinds september 2013 is het crescendo gegaan met het vacaturevolume! Met een piek in januari van dit jaar waarmee bijna de pieken in 2011 en 2012 worden geëvenaard. Ondertussen lijkt ook de trendlijn niet langer te dalen dankzij de sterke volumegroei van vacatures in de afgelopen maanden. Maar we zullen nog een kwartaal (of iets langer…) moeten wachten om te zien of die groei zich doorzet waardoor ook de trendlijn zich weer in opwaartse richting gaat bewegen.

Maar het heeft er alle schijn van dat het vacaturevolume in deze sector al de lentekriebels heeft gekregen. En dat is zonder meer goed nieuws!

Marc Drees

Ook interessant

Human Resources
Top