Zoom gaat samenwerken met Anthropic

Zoom gaat samenwerken met Anthropic

by Ziptone
17 mei 2023

zoom contactcenterZoom gaat samenwerken met Anthropic om de AI-assistent van het bedrijf te integreren in zijn productiviteitsplatform. Zoom gaat naar eigen zeggen de chatbot in eerste instantie toevoegen aan de contactcenteroplossing.

Zoom zegt dat Claude, de chatbot die Anthropic afgelopen maart lanceerde, agents kan helpen bij het oplossen van vragen en problemen van klanten. Claude versloeg OpenAI met een chatbot die een roman kan lezen in minder dan een minuut. De chatbot van Anthropic is bovendien ontworpen en gebouwd volgens strikte regels, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met privacy, security en ethisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De initiatiefnemers achter Anthropic zijn voormalige medewerkers van OpenAI. Ze zijn voorstander van ‘verantwoorde AI’ en laten zich bij hun ontwikkelwerk leiden door de Universele declaratie van de Rechten van de Mens. Zo willen ze geen gebruik maken van krachten uit lagelonenlanden om de output van de chatbot te controleren en corrigeren.

Daarnaast kondigde Zoom Ventures, een onderdeel van Zoom dat investeert in startups, aan dat het een investering heeft gedaan in het door Google gesteunde Anthropic. Zoom zegt dat de samenwerking met zowel Anthropic als OpenAI zijn “federale benadering” van AI versterkt. (Zoom)

Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top